fredag 10. mai 2013

Goldmine DIY how to

Har fått spørsmål om å vise fremgangsmåten. Legger ut 23stk perler og dermed 24 kjettingringer.

Jeg knyter tråden og den første ringen, trer på første perle for så å knyte to ganger i neste ring.
 
 På denne måten blir perlene liggendes mellom kjettingringene.

 Enden av broderitråden har jeg dyppet i superlim, slik at den er stiv og fungerer som en nål.

Jeg knyter perlene i ønsket mønster. 

Ferdig nedre del av perlekjedet.

 Så starter jeg på selve kjedet ved å knyte sammen to ringer med en vanlig dobbeltknute. Kjettingene består av 42 ringer, dvs 0,5m.

Jeg knyter så første knute som følgende; ned i venstre ring og opp gjennom høyre og gjennom løkken. 

De neste to ringene knytes sammen på samme måte som over. Og antall ønsket knuter knytes. Fortsetter til enden av kjedet. Den tredje kjettingen knytes til disse to på samme måte. Samt kjettingen med perlene.

11 kommentarer:

 1. Hei

  Tusen takk for god forklaring. Jeg ser nå at jeg har bestilt en lenke fra ebay (http://www.ebay.com/itm/Silver-Chunky-Curb-Chain-by-the-Foot-12-16mm-x-20mm-Each-Link-DIY-Jewelry-/110911469711?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d2d6b88f) (samme som du visstnok hadde kjøpt også tror jeg :))som visstnok hadde 45 ringer.

  Jeg trodde denne skulle være lenger, men har bestilt en til, så den kommer vel snart. Jeg kan vel da feks dele denne lenken i 2 sånn at den ene får 24 ringer, og lenken ytterst der hvor perlene skal være kan få 21 ringer? Det skal bli moro å prøve, håper jeg får det til. Men neste gang tror jeg at jeg skal kjøpe noen andre lenker, denne over har så dyr shipping.

  Hvor kjøper du dine fra og hvor tykke er de?
  Og hvordan / med hva deler du opp lenken med?

  Tusen takk for hjelpen / svar :)

  SvarSlett
 2. Når jeg bestilte fra den selgeren på ebay, kjøpte jeg 5 enheter (5x30cm) hver gang. Men ble dyrt i lengden siden frakten er så dyr som du sier. Skjønner ikke helt hva du mener, men så lenge hver av de tre kjedene som går rundt halsen er 0,5m har det ikke noe å si hvor mange ringer det er. For det er jo litt avhengig å str på ringene.
  Jeg fant ingen andre på ebay som hadde rett type kjetting. Nå kjøper jeg fra perlehuset i Oslo, husker ikke str men om du går inn på nettsiden deres finner du ut av det. Jeg bruker den tykkeste de har.
  For å åpne ringene bruker jeg to tenger.

  SvarSlett
 3. Tusen takk :)

  Det var nok det jeg også skulle ha gjort, bestilt litt flere enheter med en gang. hehe.
  I mellomtiden fant jeg en annen selger på ebay som var mye rimeligere og som hadde gratis frakt. Det tar jo litt lenger tid da, men det går fint. De ringene er ikke så store tror jeg da, så får prøve meg litt frem i begynnelsen. Er veldig fint når det er litt tykkelse på dem :)

  SvarSlett
 4. Hei.

  Mulig jeg er dum, men hvordan får du delt kjede-lenken? Jeg har kjøpt små tenger på panduro, men får de ikke fra hverandre uansett hva :)

  SvarSlett
 5. Hei.

  Jeg skjønner teknikken din, men synes ikke jeg får de knutene til like fint. Knyter fire knuter mellom hvert kjede (for å binde 2 ringer sammen) før jeg går videre til neste ring. Synes ikke knutene sitter noe fint, og bare sklir fra hverandre. Og heller ikke overgangen mellom ringene blir noe fint synes jeg. Noen tips? :)

  SvarSlett
 6. Jeg bruker tenger fra verktøyskrinet til gubben. De er vel like store som en hånd omtrent;)

  SvarSlett
 7. Jeg holder de to kjedene i venstre hånden med peke og langefinger bak og tommel på fremsiden slik at de er låst når jeg knyter med høyrehånden. Hver knute knyttes ganske hardt og tråden ( og dermed avstanden til neste ringpar ) holder jeg konstant gjennom hele smykket ved å starte knutene på samme sted inne i ringen. Vet ikke om du ble noe klokere?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, tusen takk :) Får bare øve meg med litt kortere tråd i begynnelsen tror jeg så jeg får inn teknikken :) hehe. Tusen takk!

   Slett
 8. Hehe, mulig det blir litt mye tråd-mas her nå, men hvilken type bruker du her? Var innom hobbybutikken i dag, men gikk tomhendt hjem fordi jeg var usikker på hva slags type tråd som lønner seg.. Kanskje du kan hjelpe? :)

  SvarSlett
 9. http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?sbk=1&nav=SEARCH&itemId=350854852724
  Her er link til der jeg kjøpte den blå tråden. Nylontråd. Den neongrønne er broderitråd, men den er ikke helt som vanlig broderitråd. Mer plastikk på en måte.

  SvarSlett
 10. Hvis du bor i Oslo, har de ruller med nylontråd? hos perlehuset. Kan og bestille på nett, perlehuset.no. De har sikkert noe lignende på panduro etc også.

  SvarSlett